BRUMAS

SPECIALIST INZAKE ONTMOSSEN, ISOLEREN, 

REINIGEN EN SCHILDEREN VAN DAKEN.

Brumas, specialist in het isoleren van daken in Grimbergen

Waarom dakisolatie plaatsen: 5 goede redenen voor dakisolatie

Waarom dakisolatie plaatsen: het is een vraag die we bij Brumas soms te horen krijgen. Gelukkig hoeven we nooit lang na te denken over het antwoord.

Dakisolatie is een ontzettend slim idee – en bijna iedereen zal dat beamen. Om voor eens en voor altijd de vraag “Waarom dakisolatie plaatsen” te beantwoorden, zetten we de voornaamste redenen even voor u op een rijtje.


1. Minder energieverbruik, lagere verwarmingskosten

Maar liefst 40% van het warmteverlies in huis situeert zich bij het dak. Door uw dak doeltreffend te isoleren, houdt u de warmte dus beter in huis. Hierdoor hoeft u minder intensief te verwarmen, waardoor uw energiefactuur een pak lager uitvalt. Tel uit die winst – en investeer ‘m in leuke dingen!


2. Méér comfort voor uw woning

Uw woning blijft dus lekker warm wanneer u de verwarming aanzet in de winter. Maar beter nog: ook in de zomer blijft uw interieur heerlijk koel. Uw binnentemperaturen zijn veel stabieler na een grondige isolatie van uw dak. Resultaat: u geniet nóg meer van uw woning en verhoogt uw wooncomfort aanzienlijk.


3. Uw woning wordt meer waard

In tijden van klimaatveranderingen, worden energiezuinige ingrepen aan woningen steeds belangrijker voor potentiële kopers. Een lager EPC is een gunstig verkoopargument geworden. En het isoleren van uw dak is dé maatregel die een reële impact heeft op de energieprestatie van uw huis.


4. Draag zorg voor het milieu

Milieubewust leven is ontzettend belangrijk geworden. Niet alleen omdat de energieprijzen alsmaar stijgen. Ook omdat onze ecologische voetafdruk een grote impact heeft op het milieu en het klimaat. Draag zelf uw steentje bij aan een beter leefmilieu en bekamp de klimaatverandering door uw dak te isoleren.


5. Dakisolatie wordt verplicht vanaf 2020

En last but not least: vanaf 2020 is een grondige dakisolatie verplicht. De Vlaamse Overheid hanteert immers strengere energienormen en vereist een efficiënte dakisolatie voor elke Vlaamse woning.


Wilt u de voordelen van dakisolatie zélf ervaren? Contacteer Brumas en leer alle antwoorden kennen op de vraag: “Waarom dakisolatie plaatsen”.

Soorten dakisolatie: ontdek welke dakisolatie de juiste keuze is voor uw woning

Hebt u besloten om uw dak te isoleren? Slimme keuze! Maar welk soorten dakisolatie zijn nu maximaal geschikt voor uw woning? Wel, eerst en vooral moeten we het onderscheid maken tussen platte daken en hellende daken.


Elke variant vereist immers een heel eigen aanpak. Hebt u een hellend dak? Kies dan voluit voor glaswol. Als u eigenaar bent van een plat dak, zijn PIR-isolatieplaten een goede optie. Waarom? Dat leggen we u met plezier uit.


Hellend dak isoleren met glaswol

Er zijn twee types glaswol: vaste glaswol, die veel mensen kennen van de rollen isolatiemateriaal die vervolgens op maat gesneden moeten worden. Maar ook gespoten glaswol kan een optie zijn voor uw woning, hoewel die meer gebruikt wordt voor de isolatie van spouwmuren.


De glaswol die u gebruikt voor het isoleren van uw hellend dak, is makkelijk hanteerbaar en kan tussen de kepers van het dak geklemd worden. Het is goedkoop, brandwerend én heeft een erg hoge isolerende waarde.


Plat dak isoleren met PIR-isolatieplaten

Dit materiaal is dé uitgelezen isolatiemethode voor platte daken. Deze vochtbestendige, drukvaste én bijzonder goed isolerende platen kunnen eenvoudig tegen het platte dak gemonteerd worden. Bovendien is het brandwerend en kunt u het ook perfect gebruiken om uw zoldervloer te isoleren.


Wilt u uw dak laten isoleren? Contacteer Brumas en ontdek de soorten dakisolatie die het beste resultaat garanderen voor uw project.


CONTACTEER ONS